Lottum en omgeving

Dierentuinen

Zoo Parc Overloon
Zoo Parc Overloon

Beleef een spannende ontdekkingsreis langs bijzondere dier- en plantensoorten in het natuurlijkste dierenpark van Nederland. Sta in het 21 hectare grote park oog in oog met onder andere cheetahs, tapirs, gibbons, flamingo's, reuzenmiereneters, kleine panda's, rendieren, beermarters en de grootste strohalsibissengroep ter wereld. In de ruime doorloopgebieden bewegen dieren als lemuren, Indische antilopen en reuzenkangoeroes zich vrij tussen de bezoekers. Voor de kinderen is er ook van alles te beleven in het park! Kom ravotten in de speeltuin, dieren knuffelen in de kinderboerderij en een spannende speurtocht maken langs de bewoners van het park.

Naar website Zoo Parc Overloon

Krefelder Zoo
Krefelder Zoo

Meer dan duizend dieren, aantrekkelijke tropische huizen, een indrukwekkend parklandschap.

Naar website Krefelder Zoo

Zoo Duisburg
Zoo Duisburg

De dierentuin van Duisburg bestaat sinds 1934 en bestaat uit twee delen die samen 15,5 ha. zijn. Duisburg is vooral bekend geworden door het houden van bijzondere dolfijnen zoals een beluga en een commersondolfijn, maar tegenwoordig zijn er alleen nog tuimelaars te vinden in het dolfinarium van de zoo en nog één Orinoco rivierdolfijn in het recentelijk geopende Rio Negro. Naast dolfijnen heeft de zoo ook een uigebreid Australiëdeel met o.a. koala's en een Madagaskardeel met de bijzondere fossa's, waar zij ook EEPhouder van zijn.

Naar website Zoo Duisburg

Gaia Zoo
Gaia Zoo

GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept door het publiek reeds vier keer gekozen tot 'Mooiste Dierentuin van de Benelux' en is in 2013 gekroond tot ANWB's 'Leukste Uitje van Nederland'. In GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld en ontmoet je vele bijzondere en unieke diersoorten. GaiaZOO biedt een onvergetelijk dagje uit voor groot én klein.

Naar website Gaia Zoo


Naar het overzicht met informatie over Lottum en omgeving