Lottum en omgeving

Sportief

Fietsroutes
Fietsen en wandelen

Stichting "Landschap Horst aan de Maas" heeft diverse bijzondere themaroutes uitgestippeld in de regio. Beleef al wandelend of fietsend het boeiende cultuur- en natuurlandschap van Horst aan de Maas.

In het vakantiehuis ligt een uitgebreid informatieboek met vele fiets- en wandelroutes. Een greep uit de mogelijkheden:

Rozenroute:
35 km lang met startpunt vanaf de markt in Lottum. Geniet van de rozen en de rozenvelden in en rondom Lottum.

Aspergeroute:
35 km met startpunt in Grubbenvorst. Maak nader kennis met de kweekcultuur van het "witte goud" en geniet onderweg van de culinaire verrassingen van asperges.

Blauwe bessenroute:
​35 km met startpunt in Melderslo. Ervaar hoe de blauwe bessencultuur van Melderslo en omgeving terug is van weggeweest.

Mountainbikeroute De Schaak
Mountainbikeroute De Schaak

MTB route de Schaak wordt gekenmerkt door overwegend singletracks met veel bochtenwerk, afgewisseld door vlakke bredere paden om op adem te komen. Het is een technische route van 18 Km door het bosgebied ‘de Schaak’ met korte steile heuveltjes (115 hoogtemeters).

Naar website Mountainbikeroute De Schaak

IJsbaan Grefrath
IJsbaan Grefrath

Het grootste samenhangende eisaanbod in Noordrijn-Westfalen met in totaal 8.000 vierkante meter aan kunstmatig ijsoppervlak, twee overdekte en een buitenbaan. De twee ijshockeybanen hebben elk een oppervlakte van 1.800 vierkante meter, één in de hal en de ander onder een futuristisch dakmembraan. De buitenbaan, een 400 meter lange ring, heeft een oppervlakte van 4.400 vierkante meter.

Naar website IJSbaan Grefrath

Wandelroutes
Schuitwater

In en rondom Lottum liggen meerdere gevarieerde natuurgebieden, onder andere:

Het Schuitwater:
Dit natuurreservaat is een erfenis van de Maas, die hier langgeleden haar bedding had. Toen ze die verliet, ontwikkelden zich moerassen in de stroomgeulen die achterbleven. Vanaf de 18de eeuw haalden de turfgravers met hun platte schuiten, hieruit veen, dat werd gebruikt als brandstof. Het Schuitwater is genoemd naar die schuite en ligt op loopafstand van vakantiehuis 't Heike.

De Hamert:
Tussen Wellerlooi en Arcen ligt Landgoed de Hamert dat is 1084 ha groot is. Dit gebied, gesitueerd tussen de Duitse grens, omvat een breed scale aan landschapstypen "De Maasweiden, droge loof- en naaldbossen, heidevelden, vennen, hoogveen, akkers en het snelstromende Geldernsch-Nierskanaal met zijn beekgeleidende vochtige bos.

De Groote Peel:
Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied waar vroeger turf is gestoken. Tegenwoordig is het een vogelrijk natuurgebied dat bij uitstek geschikt is om wandelend te beleven. Het park bevat een van de weinige restanten die over zijn van het onafzienbare hoogveenmoeras dat ooit de grens tussen Brabant en Limburg vormde.

In het vakantiehuis ligt een uitgebreide informatiemap met meer informatie.​

Golfbanen
Golfbanen

In de nabijheid van Lottum ligt een golfbaan en een midgetgolfbaan. In het hartje van de Peel ligt de Golfhorst, daar waar gezelligheid en golfen hand in hand gaan. Het golfcomplex bestaat uit een volwaardige 18 holes baan, een 9 holes par3 baan en 9 holes short course. In 1997 is de baan aangelegd op een uniek stuk nieuwe natuur. De baan kenmerkt zich door een hoogteverschil van maar liefst 35m. Tijdens het spelen kunt u op verschillende plaatsen genieten van fraaie vergezichten over het complex en de omringende weilanden en akkers.

Naar website De Golfhorst

Activiteitenboerderij De Wevert
Activiteitenboerderij De Wevert

De Wevert is een activiteitenboederij tussen de uitgestrekte weilanden in het buitengebied van Horst aan de Maas, in Noord Limburg.

Naar website De Wevert


Naar het overzicht met informatie over Lottum en omgeving